About

ABOUT

 

Vorig jaar zomer ontstond het duo Stijn en Eline. Van 2010 tot 2014 hebben zij samen in een band gespeeld en zijn vorig jaar zomer verder gegaan als duo. Zij zijn gaan schrijven aan een eigen repertoire. Begin 2018 hebben Stijn en Eline onder de naam WASE een eigen album uitgebracht op Spotify.

 

Na vele positieve reacties is het album een half jaar later opgepakt door Jeffrey van der Knaap en is er een band gevormd om mee te werken. De band, bestaande uit zangeres Eline Smits, slaggitarist / trompettist Ruben van der Kleij, gitarist / toetsenist Stijn de Koning, bassist / backing vocals Jeffrey van der Knaap en drummer Wesley Mooiman, is direct aan de slag gegaan met repeteren. Na een aantal repetities en late avonden ontstond de naam Last Decade.

 

Last Decade speelt pop/rock muziek met een vleugje funk her en der. Het zijn energieke enthousiaste muzikanten met ieder een andere muzikale achtergrond. De band speelt zowel eigen repertoire als covers en heeft momenteel een set van anderhalf uur. Last Decade heeft als ambitie het schrijven van eigen muziek en zal hier dan ook met volle enthousiasme aan werken.

ELINE SMITS (21)

 

Zangeres Eline Smits is al meer dan 10 jaar enthousiast bezig met zingen. Met een passie voor het maken van muziek en het creeëren van iets nieuws schrijft Eline al zo lang ze weet teksten. Deze teksten zijn terug te horen in het album van Last Decade. Eline krijgt energie van optredens, de mensen, de muziek en haar band geven haar de kracht om een top performance neer te zetten.

 

JEFFREY VAN DER KNAAP (26)

 

Het enthousiasme van Jeffrey is aanstekelijk als je ziet hoe hij met zijn lach over het podium beweegt. Zijn spel bestaat uit solide bassnoten in combinatie met af en toe melodische hogere lijnen. Naast de bass verzorgt hij de backing vocals, waardoor de leadzang nog beter uit de verf komt.

WESLEY MOOIMAN (20)

 

Wesley Mooiman is op zijn zevende begonnen met muziek maken. Drummen is waar hij goed in is. Vanaf jongs af aan heeft hij in verschillende soorten bands gespeeld. Van jazz tot pop/rock muziek, Wesley speelt het. Momenteel is hij druk bezig met zijn voorbereidingen voor het conservatorium.

 

 

 

RUBEN VAN DER KLEIJ (25)

 

Trompettist/rhythm gitarist Ruben van der Kleij studeerde 2 jaar geleden af aan het conservatorium in Haarlem. Zijn studie richting was pop/sessie trompet. Naast het grote aantal andere bands waarin Ruben speelt is dit de eerste band waarin hij gitaar speelt. En niet zomaar een gitaar, een die hij zelf gebouwd heeft! Behalve het schrijven en opnemen van muziek, lesgeven en uiteraard optreden is Ruben namelijk ook gitaarbouwer. Zijn volle sound zorgt voor een warm geluid in de band, afwisselend met energieke vrolijke trompetsolo's.

 

STIJN DE KONING (21)

 

Stijn de Koning is de gitarist en het muzikale brein achter de melodieën van Last Decade. Op het podium speelt hij er ook nog keyboard partijen tussendoor. Hij is op zijn 10e begonnen met gitaar spelen en is in de loop van de jaren mutli-instrumentalist geworden. Stijn is altijd opzoek naar originele en unieke sounds, zo ook in de zelfgeschreven nummers. Hij beschrijft zijn speelstijl als "The Edge" die hij graag verder ontwikkeld op zijn eigen manier.

©2018 Last Decade

info@lastdecadeband.com

 

FOLLOW LAST DECADE